Vinný lístek

 

BÍLÁ VÍNA

ČERVENÁ VÍNA

RŮŽOVÁ VÍNA

ARGENTINA

RAKOUSKÁ BIO VÍNA

 

 


KATEGORIE  RÉVOVÝCH  VÍN :

STOLNÍ

révová vína  nesmí být na etiketě označena názvem odrůdy ani oblasti.

JAKOSTNÍ VÍNA

se vyrábí ve dvou druzích :

ODRŮDOVÉ

révové víno jakostní  je vyrobeno z hroznů jedné odrůdy
registrované ve státní odrůdové knize.

ZNÁMKOVÉ

révové víno jakostní se vyznačuje stále stejnými charakteristickými
vlastnostmi, vzniká scelováním vybraných vín dle receptur.

VÍNA S PŘÍVLASTKEM

nesmí být přislazována  řepným cukrem, po několika letech
zrání v lahvi (min. 3 roky) se prodává jako víno  ARCHIVNÍ.
Smí být vyráběno pouze jako:

KABINET

hrozny musí obsahovat nejméně 19 stupňů cukernatosti

POZDNÍ SBĚR

hrozny musí obsahovat nejméně 21 stupňů cukernatosti

VÝBĚR Z HROZNŮ

hrozny musí obsahovat nejméně 24 stupňů cukernatosti

VÝBĚR Z BOBULÍ

bobule musí obsahovat nejméně 27 stupňů cukernatosti

LEDOVÉ VÍNO

se vyrábí z hroznů, které byly sklizeny při teplotách – 6°C a nižších
získaný mošt vykazoval nejméně 27 stupňů cukernatosti

SLÁMOVÉ VÍNO

hrozny byly před zpracováním skladovány na slámě či rákosu po
dobu minimálně 3 měsíců, a získaný mošt vykazoval nejméně
27 st. cukernatosti

Vinný lístek – OSKAR Neratovice > restaurace – klub – sushi